Értékeink

Értékeink

Egy Epos nem csupán hétköznapi karóra – hitvallásunk, hűségünk, szakmai tudásunk kifejeződése.

Kizárólag mechanikus órákat készítünk: hagyományos kézi felhúzásúakat és automatákat. Minden óránk valódi Epos, és ez azért van így, mert minden egyes darab szerkezetét módosítjuk, átformáljuk, és a saját szigorú elveink szerint építjük be a legfinomabb nemesacél óratokokba.

 

Svájci tökéletesség minden részletben

Órakészítőinek kezdeményező szellemének és a tökéletesség iránti érzéküknek köszönhetően Svájc az évszázadok alatt egyedülálló hírnévre tett szert.
Az Eposnál e tradicionális svájci értékek és magas elvárások mellett köteleztük el magunkat mi is.

Óráinkat szenvedéllyel tervezzük és fejlesztjük, tökéletes pontossággal gyártjuk a Vallée de Joux műhelyeiben, és a legnagyobb gondossággal szereljük össze Grenchenben – olyan területek ezek, melyek mindig is a legelismertebbek voltak az óragyártásban.

Szerkezet-összeszerelés
Szegecselő szerszám
Kézi eszterga

Minden óránknak lelke van; és ez a lélek maga a mechanikus szerkezet. Az alapszerkezeteket szakembereink által alakítjuk át, különleges funkciók és lélegzetelállító díszétesek hozzáadásával.

Az új terveket Jean Fillon, a James Aubert SA műhelyében készíti, klasszikus, kiváló minőségű szerkezetekre alapozva, melyek már nincsenek forgalomban – így élhetnek tovább lenyűgöző klasszikus óraművek, megújult, átépített formában.

Csaknem minden modellünk üveghátlappal készül, mely lehetővé teszi az óra tulajdonosának, hogy a nap bármely percében megcsodálhassa a szerkezet működését.

Magas minőségű mechanikus órákat kínálunk rendkívüli funkciókkal, mégis elérhető áron. Mindezeknek köszönhető, hogy óráink rendkívül keresettek a gyűjtők és az órák szerelmeseinek körében.

Nagy figyelemmel, törődéssel, és szeretettel dolgozunk, a hagyományos svájci óragyártás szellemében, és bízunk abban, hogy a vásárlóink ugyanolyan boldogsággal viselik, mint ahogyan mi készítettük ezeket.

 

Fejlesztéseink

Különösen büszkék vagyunk saját fejlesztéseinkre, melyek házon belül készülnek.
Ilyen egyedi szerkezeteink és különleges funkcióink az ugróóra, a járástartalék kijelző, a vízszintesen, vagy épp függőlegesen elhelyezkedő nagydátum kijelzés, vagy épp a holdfázissal kiegészített regulátor.

Egy klasszikus A.S.Childmechnikus óraszerkezet „eposzosítás” után
Kékített acélcsavarok, díszített rotor és gyöngyözött csapágylemezek
Egy átalakított Peseux óramű
Egy ragyogóan megszépített Unitas kaliber
Speciális nagydátum kijelzésünk a számlap felől
Saját regulátor fejlesztésünk holdfázissal

A házon belül készült tervezéseinket a Unitas-tól származó alapkaliberekre, vagy a Peseux, egyébként már nem gyártott szerkezeteire alapozva építjük, majd minden egyes darabot egyénileg,kézzel készülő dekorációkkal látunk el.

Nem járunk el másként az automata szerkezetek esetében sem: ezért lesznek óráink páratlanok és utánozhatatlanok.

Óráinkban tovább él alapítóink szelleme, és csak remélni tudjuk, hogy mi is képesek leszünk arra, hogy méltó utódaik lehessünk.

« Vissza a főoldalra